BROWNIE Czekoladowo – Czekoladowe

BROWNIE LOW CARB

Dzisiaj przepis na kolejny niskowęglowodanowy deser. BROWNIE CZEKOLODOWO – CZEKOLADOWE !:)
Dużo białka, dużo tłuszczy, minimalna ilość węgli. Spokojnie można wkomponować ten deser
w Wasze lowcarbowe diety!
Jedyny problem jaki napotkałem to taki, żeby nie zjeść wszystkiego na raz 🙂


 

Potrzebujemy:

100g masła
150g mascarpone
100g orzechów laskowych
150g wpc o smaku czekoladowym
4 jajka
250g gorzkiej czkolady 90%
100g banan

Jak to robimy:

Mielimy orzechy, dodajemy odżywkę białkową, mieszamy. Blendujemy jajka, mascarpone, banana i masło. W międzyczasie
w kąpieli wodnej, w dużej misce rozpuszczamy czekoladę. Do czekolady dodajemy wszystkie wcześniej przygotowane składniki.
Mieszamy. Żeby lekko przełamać smak czekolady dodałem pomarańczowego aromatu do pieczenia. Robi robotę!
Przelewamy całość do wcześniej wysmarowanej masłem formy.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180stopni przez około 40minut.

Po wyciągnięciu brownie musi chwilę przestygnąć, ale naprawdę warto poczekać 🙂

Wartości odżywcze (podaję dla całości składników):
ok 4255kcal B 194g WW 92g TŁ 346kcal

Wartość dla jednej porcji (u mnie 10 kawałków):
ok. 425kcal B 19,4 WW 9,2g TŁ 34,6